Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Monika Matkowska Bartosz Ciepliński Radi Radi Łucja Krupa (12374 niezalogowanych)
51 Postów
Slavo Slavo
(caro)
Nowicjusz
4000 tysie...heheh...ja sam oszczędnie 3000-4000...mając z Polski wędliny, schabowe, karkówki, piersi z kurczaka, golonki itp..bez alkoholu, karnetu na siłkę itp...Polska kreatywność...albo pazerność...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
186 Postów
Mateusz Okoń
(kuurc)
Stały Bywalec
Chciałbyś nauczyć się jezyka NORWESKIEGO przy minimalnym wysiłku? Nie masz czasu ani pieniędzy na drogie kursy językowe?
Lubisz słuchać czegoś w samochodzie, domu, tramwaju, autobusie?
Przygotowujesz się DO, rozmowy o pracę, egzaminu lub po prostu chcesz się w końcu dogadać z kimś na wakacjach?
allegro.pl/listing/user.php?us_id=16549743
Polecam bo mi NAPRAWDE POMÓGŁ!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
....fajnie sie czyta i ..... prawie w temacie

mamwatpliwosc.blog.pl/2012/10/25/te-syne...idziemy-na-ryneczek/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
510 Postów
Iska |
(iglaczek)
Wyjadacz
Yatsek napisał:

woda z kranu za darmo!!!

Hehe...a gdzie daja te wode za darmo To ze Ty pijesz ja za free to jestes nawet chyba tego ni swiadomy ze masz to w czynszu. A za wode i scieki sie tu placi tez-raz do roku!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
iglaczek napisał:Hehe...a gdzie daja te wode za darmo To ze Ty pijesz ja za free to jestes nawet chyba tego ni swiadomy ze masz to w czynszu. A za wode i scieki sie tu placi tez-raz do roku!BŁĄD ...!!!
---
Nie płaci się wcale za WODĘ i ŚCIEKI , tak jak w Polsce /za każdy m3/ .
---
Tylko , płaci się , za używanie instalacji , doprowadzającą wodę i odprowadzającą ścieki .

---
A to jest zasadnicza różnica ... !!! .
---
Można zużyć rocznie ... JEDEN LITR wody ...!!! i Wyprodukować 1-litr ścieków , a za instalację zapłaci się taką samą kwotę ja za MILION LITRÓW WODY I ŚCIEKÓW ...

---
Dlatego jest takie obiegowe powiedzenie , że za wodę w Norge płaci KRÓL ...
---
O...!

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
315 Postów
stefan stefanski
(Taki Ktos)
Stały Bywalec
gabriel napisał:
iglaczek napisał:Hehe...a gdzie daja te wode za darmo To ze Ty pijesz ja za free to jestes nawet chyba tego ni swiadomy ze masz to w czynszu. A za wode i scieki sie tu placi tez-raz do roku!BŁĄD ...!!!
---
---
Tylko , płaci się , za używanie instalacji , doprowadzającą wodę i odprowadzającą ścieki .

---
---
Można zużyć rocznie ... JEDEN LITR wody ...!!! i Wyprodukować 1-litr ścieków , a za instalację zapłaci się taką samą kwotę ja za MILION LITRÓW WODY I ŚCIEKÓW ...

---
---
O...!

a gdzie kolega napisał, ze tutak płaci sie za m3 ?
napisał tylko, ze sie płaci i juz!
Podziwiaj widoki, ale pamietaj,ze pieknymi widokami sie nie najesz, ani nie napijesz.....
pij pij pij bracie pij, na stare lata torba i kij.....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Taki Ktos napisał:Podziwiaj widoki, ale pamietaj,ze pieknymi widokami sie nie najesz, ani nie napijesz.....
pij pij pij bracie pij, na stare lata torba i kij.....

Tak jest , piję i podziwiam , ponieważ dzisiaj jest Sobota ...
---
A ty pracuj , zasuwaj jak >tadzio < Świątek Piątek i Niedzielę .... ! Nie pal , nie pij , a zdrowy i młody UMRZESZ ...!!!
--
A JA , chociaż sobie poużywam na Tym Padole , zwanym dalej Ziemia .
---
Na starość i tak dostanę jałmużnę z twoich PODATKÓW ... MIEJ TAKĄ WREDNĄ ŚWIADOMOŚĆ ...!!!
---
ACH ... i ... OCH ...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
42 Posty
tadek bulkowski
(tadzio)
Nowicjusz
sorki gabriel - ale wlasnie nie dawno wrocilismy z pracy

nie ma dzisiaj roboty to wlasnie wrocilismy

troche ciulowo bo nie wyrobilismy normy

a jesli chodzi o jedzenie to kupujemy w Norwegii , troche drogo bo musimy placic w koronach norweskich i bje nas kurs waluty

ale jak sie robi 10-15 godzin dziennie to sie ma za co kupic jedzenie ,nawet za korony szwedzkie

warunki mamy takie na jakie sobie zarobimy

czyli jak se poscielesz tak sie wyspisz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
tadzio napisał:
sorki gabriel - ale wlasnie nie dawno wrocilismy z pracy

nie ma dzisiaj roboty to wlasnie wrocilismy

troche ciulowo bo nie wyrobilismy normy

a jesli chodzi o jedzenie to kupujemy w Norwegii , troche drogo bo musimy placic w koronach norweskich i bje nas kurs waluty

ale jak sie robi 10-15 godzin dziennie to sie ma za co kupic jedzenie ,nawet za korony szwedzkie

warunki mamy takie na jakie sobie zarobimy

czyli jak se poscielesz tak sie wyspisz
tadziuu a twój stary jak cie robił to nasienie nie mogło upaść na podłogę? pytałeś kiedyś? jestes robolem roku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
gabriel napisał:
---
---

---
---

---
---
O...!

no to jak wyjasnisz,ze ja posiadam licznik na wode liczony w m3...jest on spisywany pod koniec roku i płaci sie nie raz ale w trzech ratach co cztery miesiace..i nie sa to jednakowe opłaty co roku....zalezy ile zuzyje....średnie,wyliczone przez komune zuzycie wody na moja rodzine to 200m3....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok